CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Followers

Saturday, December 29, 2012

Bile Si Buta Dah Ganti Tongkat Yang Hilang!


Assalamualaikum friendssss~
Ha, amik kau..Kumain panjang lagi friendssssss nye tu kan..Haha..Ecehh ecehhh, title entry kali nie bile si buta dan ganti tongkat yang hilang! Siapa Si Buta?? Tongkat ape plak y hilang??Cehh,banyak bebeno tande soalnye tukan.Macam serius sangat je kes aku nie..Haha poyos je..Ok, let me bg tau uolls, siapa Si Buta tu?..hehe..Curious tak??ok, mestilakan .Si Buta tu sbnanyeeeeee... ..SAYE *buat muke surprise*
Haha..Ok, bukan buta betol2 pon.Rilex2.hukhukhk..Lebih specific lagi saya nie rabun..Hmmm, tu la, dulu xde pon nak rabun2 nie, tapi sejak due menjak yang dulu,bile diri nie terlampau rajin bebenor menelaah buku, tu y mate nie dok tergedik-gedik nak rabun2 kan..So, sejak due menjak yang dulu la dok pakai spek mate.Tapi saya nie xpakai la hari2, cuma pakai time dalam kelas n time nak menelaah buku je.Tu y org xperasan sangat saye nie rabun sebenanye.hehe..Pandai x cover?hehe.

Wokeyh, bile hidup nie terlalu bergantung dengan spek mate, n bile spek tu dah hilang,ha time tu la yang baru terase  "ishhh susahnye la jadi org rabun nie". Tapi bile di fikir-fikirkan balik, kalau aku nie xrabun n xpakai spek mate, kesian la plak kat org y dok menjual spek mata kat kedai2 tu kan..Dyeorg nak makan ape kalau aku nie xrabun n xbuat spek mate kat dyeorg.. So, semua yang berlaku ade hikmahnye ye adik2 sekalian.Dan yang pastinye, Allah ciptakan sesuatu tu pasti ade kegunaan n kelebihan meskipun kelebihan tu buat org lain n kekurang tu buat kita..Jadi adik2ku sekalian yang senasib dengan ku, jangan merungut ok..Kite terima je ape kekurang pada diri ini.Ecehh, mcm Ustazah le plak..hehe..

Pada anda-anda yang pernah merasa kehilang spek mata atau spek mate patah or pecah, pasti ianya adalah sesuatu ynag sngat mentensionkan kepala otak kan?Ha, begitulah yang dirasai oleh diriku ini bile spek mata ku hilang!Ahhh.. Begitu susah ku rasa kan hidup ini lagi2 bile nak belaja dlam kelas..Ape yang lecturer ajar kat depan tu bajet2 nampak je sebenanye.Tapi, selamatlah saya nie dikurniakan rakan2 yang sngat2 baik yang bagi pinjam spek dyeorg kalau dyeorg xguna.Alhamdulillah..ade jugak insan2 yang baik nie kan.Hmmm, mesti semua tertanye-tanya, awatnye xbuat spek mata baru..Ha, nie yang nak cerita nie.Yang x buat spek baru tu sbbnye takut nak bagi tau parent yang spek dah hilang..Mane taknye, spek yang hilang  tu baru lagi buat, xsampai 2 bulan pon.Tup2, saya yang gedik nie buat hilang..Ha, tak ke menjerit Mama & Baba.Buat spek buakn nye sehinggit dua hinggit.Paling kurang pon nak dua ratus tau.tu baru y cikai2..Ha tu sbb le saya senyapkan je..hehe..cerdik betol anak Pak Berahim yang sorang nie kan..hehe..

Jadi setelah penantian selama 1 semester tanpa spek mata sendiri, akhirnya semester nie dah ade spek mata baru..HAHAHA!!! Sukenyeeeee!! Tq Mama sbb belanje spek baru..Mama xmarah pon sbnanye..Kalau tau awal lagi dah cerita n buat spek mate baru..Bile dah dapat spek baru rase jakun kumain lagi.. Dok tayang sini sane..haha.. Sekejap2 dok tanya Baba, "Baba,adik comel cantik x pakai spek nie?" hehe.. Baba pon dok melayan je  kerenah anak dye  nie.hehe.. Tapi y xsyok nye, Mama dh bg tau awal2, present untuk birthday yang dah nak hmpir tiba nie xde la ye.Kirenye spek nie present birthday la..Ishh, nie yang xbest sbnanye..Tapi x pe, naty nak mintak jugak..hehe..kite tunggu..Hahah.. Ok jom tengok spek baru saya..hehe..
Nie dalam mood jakun lagi nie..Habis nak show off kat semua orang..Hahah. ;)



beli kat Fokus Point je.. Kami xkaya macam anda sekalian.

Alhamdulillah , akhirnya dpt y baru.

Nie la Si Buta y baru dpat tongkat barunye..hehe

2 comments:

-meeSUPERGIRL- said...

nak buat jugak tp tggu mase je hehe

IR Nabilah Zamri said...

untong la spect mahal...
aku nye baru gak...
x sampai 2 ratus pon....
:P